Blogi

21.12.2020

21.12. Tuomaan päivä – talvipäivän seisaus

Tuomas on lausuttu tervetulleeksi runopukuisin säkein. Lounais-suomalainen runo kuuluu seuraavasti:

Tule meille Tuomas kulta

tuo joulu tullessansa,

oluttynnyri olalansa,

viinapikari pivosansa,

juustokakku kailosansa.

Kyl sä meijän portin tunnet:

tervaristi, rautarengas,

musta koira portin alla.

 

Tässä Tuomas saapuu hauskasti henkilöitynä mukanaan lukuisasti joulun tunnusmerkkejä. Joulun valmistelujen tuli olla Tuomaan päivään jo loppuun suoritettuina. Joulurauha on tarkoittanut rauhallisuutta ja lepoa arkisten askareiden hyörinässä. ”Tuomaasta housut naulaan ja alkaa joulurauha” on sanottu Hämeessä ja Uudellamaalla. ”Tuomas tuvan tarvitsee” – Joulu oli astunut sisään!

Lähde: Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto

Olemme menossa kohti Joulua, rauhoittumisen, auttamisen, antamisen ja lämmön juhlaa. Tänä vuonna se on erilainen kuin aiemmin. Elämme Koronan varjossa ja meillä kaikilla on vaikea ja haastava vuosi takana. Nyt jos koskaan voimme rauhoittaa Joulun ajan ja nauttia siitä läheistemme kanssa. Joulu tulee sydämiimme.

Meillä Huippuyhteisö Oy:ssä on ollut onnea tehdä töitä aivan upeiden organisaatioiden, yritysten ja yhteisöjen sekä ihmisten kanssa. Olemme siitä todella onnellisia, kiitollisia ja ylpeitä. Olemme yhdessä heidän kanssaan työskennelleet Koronan aiheuttamien haasteita ja kipukohtia ratkoen. Olemme tavanneet joko verkko-alustoiden välityksellä tai maskien kanssa livenä turvaetäisyyksin. Kuitenkin tärkeintä on ollut yhdessä yrittäminen ”vaikka läpi harmaan kiven”. ”Yhdessä olemme enemmän!” Se on tullut todeksi tämän vuoden aikana. Ja tästä jatkamme ensi vuonna, olkoon se hiukan helpompi kuin tämä vuosi. Kaikki se työ mitä olemme yhdessä tehneet, kantaa vielä hyviin tuloksiin.

Kaikkia yhteistyökumppaneitamme kiittäen ja Oikein hyvää Joulua

Toivottaen

Huippuyhteisö Oy:n väki

Uusimmat blogikirjoitukset